Nagelbeugel

De nagelbeugel wordt toegepast bij verschillende nagelaandoeningen, zoals ingroeiende nagels of vormverandering van de nagel te behandelen. Doordat de beugel de nagel helpt terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm zal deze vrijwel direct verlichting geven.


- De nagelbeugel mag geen pijn doen.

nagelbeugel

- Controleer regelmatig of de nagelbeugel geen drukplekjes of irritaties veroorzaakt. Indien u minder of geen gevoel in uw voeten heeft dient dit door iemand anders gecontroleerd te worden.

- Gebruik nagellakremover zonder aceton. Aceton kan namelijk het materiaal aantasten waarmee de beugel vastzitten.

Nagelprothese


Een nagelprothese (acrylnagel) is een vervanging van de natuurlijke nagel. Deze nagelreparatie wordt toegepast als de nagel gedeeltelijk ontbreekt, ter versterking of ter correctie van een vervormde nagel. Ook kan dit dienen ter verfraaiing van een mycosenagel.

- Deze nagelreparatie is op basis van acryl. Omdat het 24 uur duurt voordat deze volledig uitgehard is, dient u de nagel de komende 24 uur voorzichtig te behandelen!

- Verwijderen van de acrylnagel kan door een watje doordrenkt met aceton in folie om de nagel te wikkelen. Door de warmte zal de nagel loslaten.

Bij vragen of klachten altijd even contact met mij opnemen.


Gelnagels

Gelnagels dienen voor het verfraaien van beschadigde nagels of mycosenagels. Het is een kunstnagel van lagen gel, welke uithardt onder een UV-lamp. Hierdoor wordt de nagel verstevigd. Hierna kan evt. de nagel met een gellak gelakt worden.

Orthese

Een orthese is een uitwendig gedragen hulpmiddel ter preventie of bescherming.


- Bij voorkeur dient u de orthese met sokken in dichte schoenen te dragen.

- Aanbrengen/verwijderen bij voorkeur met beide handen ter voorkoming van beschadigingen. De orthese dient ’s nachts uitgedaan te worden.

- Reinigen dient dagelijks te gebeuren met water en handzeep. Na het schoonmaken bewaart u de orthese in een potje met talkpoeder. Voor gebruik de talkpoeder afspelen en drogen. De orthese mag niet in de felle zon of bij de kachel worden bewaard.

- Het kan zijn dat u moet wennen aan de orthese. Begin dan met 2 a 4 uur en breidt dit gedurende de volgende dagen uit. Na 1-2 weken moet u gewend zijn aan de orthese. Als u last heeft kunt u de orthese even uit doen tot het ongemak over is.


Bij aanhoudende klachten gaarne een afspraak zodat ik de orthese kan nakijken/uitleg kan geven. U dient dan 2 uur voor deze afspraak de orthese aan te doen, daarmee kan dan goed aangegeven worden waar de drukplaats zit.