Medical Taping

Ook wel kinesio taping genoemd Een relatieve nieuwe behandelmethode die de laatste jaren behoorlijk wint aan populariteit. U kent het wel bij sporters die een gekleurde tape ergens op een lichaamsdeel hebben zitten.

De bedoeling van de behandeling met deze zeer specifieke tape is gebruik maken van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De tape kan het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem activeren, waardoor de aangedane problemen kunnen herstellen.

Door de specifieke kenmerken van deze tape beinvloedt deze ook de positie en eindstand. De laatste jaren worden steeds meer toepassingen gevonden. Het wordt zelfs gebruikt bij hooikoortsklachten!

Voor de voeten zijn er natuurlijk specifieke toepassingen:

  • Hallux Valgus
  • Hielspoor
  • Morton neuralgie
  • Littekens
  • Hamertenen/klauwtenen
Positie beinvloeding

Hierbij wordt de positie van de hamerteen beinvloed en ondersteund, zodat de druk van de pijnlijke plaats verminderd wordt.

De bedoeling bij deze techniek is, dat in een opbouw binnen 3 tot 5 behandelingen de positie van de teen voldoende verbeterd is, zodat de client ook zonder tape pijnvrij kan lopen.

Morton Neuralgie

Pijnbestrijding en zwelling vermindering..Hielspoor

Hoewel deze aandoening uiterst hardnekkig en therapie-resistent kan zijn, zal het tapen van een hielspoor in vrijwel alle gevallen een klachtenverlichting geven.
Zeker bij klachten die al langer bestaan is het nodig om een aantal weken achter elkaar te behandelen.

(zie hielspoorinfo.nl/hielspoor-behandeling/tape)


Afhankelijk van de situatie bekijk ik welke pedicurebehandeling nodig is. Deze specifieke behandelmethode dient als aanvulling om nog meer mensen van dienst te kunnen zijn. U wilt namelijk van uw voetproblemen af!